Naar de homepage
 
     

Het referralprogramma van Philips

30-12-2011 | Door: Martijn Hemminga | Cases | 14.126 x | |

Het referralprogramma van PhilipsOnderzoek bij Philips toonde aan dat referral een van de effectiefste kanalen is voor werving. Ook heeft het positieve invloed op de ‘time to fill’. Tijdens het event Succesvol Werven in 2011 deelde Nicole Bueters, Director Talent Acquisition binnen Philips, haar ervaringen met het opzetten en uitrollen van het referralprogramma bij Philips.

Succesvol werven via eigen medewerkers

Philips Talent Acquisition heeft de ambitie om de beste medewerkers te werven, die zowel zichzelf als Philips kunnen laten groeien. Het netwerk van medewerkers is een van de pijlers in de recruitmentstrategie van Philips. Intern onderzoek heeft aangetoond dat Referral een van effectiefste kanalen is. Een stuk efficienter dan via werving & selectiebureaus. Met name de kwaliteit en het bereik van latent zoekenden maakt referral voor Philips een effectief wervingskanaal. Daarnaast is de ‘time to fill’ een stuk korter (-15%/20%), al is dat voor Philips geen doel op zich.

Employee referral programmaPoster referralprogramma Philips

Het employee referral programma is een van de tools die Philips succesvol inzet voor de werving & selectie van de beste mensen. Een van de unieke aspecten van dit referral programma is dat het invulling geeft aan zowel de lange- als de korte termijn wervingsbehoefte van Philips. Voordat ze een gestructureerd programma hadden, waren er meerdere kleinere programma’s. Om het maximale rendement te krijgen was het logisch om er een programma van te maken. Naast draagvlak, goede processen en richtlijnen was de back-office belangrijk. Van de communicatie tot en met uitbetaling van de bonussen.

Communicatie: make Philips grow

Om het programma te introduceren werden er diverse offline en online middelen ingezet. Van banners op intranet tot een fysieke mailing aan medewerkers naar het thuisadres.

Evaluatie

Overall is Philips erg tevreden met de eerste resultaten. 9% van de mensen die worden aangenomen komt binnen via referral. In 2012 moet dit 20% worden. Learnings voor Philips waren dat een referralkandidaat op een andere manier moet worden afgewezen als een reguliere kandidaat. Dat is belangrijk omdat Philips-medewerkers hoge verwachtingen hebben van de mensen die ze aannemen. Goede communicatie hierover is dus essentieel. Tenslotte geeft Buesters aan dat je klaar moet zijn als je live gaat, zeker als het een succes is, kun je een vloedgolf van profielen krijgen.

Toekomst

Momenteel krijgen lijnmanagers bij Philips training in het gebruik van recruitment. Verder heeft Philips een Fan.app ontwikkeld voor Facebook.

Bron: Werf&

Recente berichten

16-08-2013 | Infographic: opzetten van een referralprogramma
09-01-2013 | 5 communicatiemomenten voor referralprogramma’s
15-08-2012 | Nieuwe social referral recruitment tool: Refurls
07-08-2012 | Infographic: De waarde van referral recruitment
28-06-2012 | Het referralprogramma van CIBER

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 
         
 
 
         
         
Zustersites van Referral-recruitment.eu:

 


  Referral-recruitment.eu
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2023