Naar de homepage
 
     

Betrokken medewerkers basis voor referral recruitment

31-12-2011 | Door: Martijn Hemminga | Artikelen | 6.932 x | |

Betrokken medewerkers essentieel voor referral recruitmentReferral recruitment via de eigen medewerkers wordt vaak gezien als een kunstje. Werkgevers loven een aanbrengbonus uit, communiceren het programma via intranet en verwachten dan succes. Maar voordat u met referral recruitment aan de slag kunt, zult u zich eerst af moeten vragen hoe tevreden en betrokken uw medewerkers zijn.

Betrokken medewerkers basis voor referral recruitment

De basis van werven via eigen medewerkers is dat deze medewerkers het naar hun zin hebben. Medewerkers die ontevreden zullen geen ambassadeur zijn. Sterker nog, ze zullen meer saboteur zijn en juist tegen bekenden zeggen (via social media) dat ze vooral niet moeten gaan werken waar zij nu werken.

Stabiele situatie

Een tweede uitgangspunt voor het opzetten van een succesvol referralprogramma is dat er een stabiele situatie is binnen de organisatie. Fusies, reorganisaties en bezuinigingsrondes zorgen voor een onduidelijke toekomst. Ook wanneer er een grote organisatieverandering is geweest, kan het nog jaren duren voordat de effecten ervan zijn uitgewerkt. In een onstabiele situatie haalt u nooit het maximale uit uw referral programma.

Recente berichten

16-08-2013 | Infographic: opzetten van een referralprogramma
09-01-2013 | 5 communicatiemomenten voor referralprogramma’s
15-08-2012 | Nieuwe social referral recruitment tool: Refurls
07-08-2012 | Infographic: De waarde van referral recruitment
28-06-2012 | Het referralprogramma van CIBER

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 
         
 
 
         
         
Zustersites van Referral-recruitment.eu:

 


  Referral-recruitment.eu
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2023