Naar de homepage
 
     

De voordelen van referral recruitment

06-01-2012 | Door: Martijn Hemminga | Artikelen | 12.243 x | |

De voordelen van referral recruitmentHet inzetten van medewerkers voorhet  werven van nieuwe medewerkers heeft meerdere voordelen. Het voordeel wat misschien wel het meeste wordt benoemd is dat de wervingskosten een stuk lager zijn  in tegenstelling tot werven via print of werving- en selectiebureaus. In dit artikel alle voordelen van referral recruitment overzichtelijk op een rij.

1. Preselectie: hogere kwaliteit

Medewerkers weten als geen ander wie er bij de organsiatie past en wie ze als collega willen hebben. Ze passen onbewust preselectie toe en zullen alleen die mensen in hun netwerk aandragen waarvan ze het idee hebben dat deze bij de organiatie past. Medewerkers willen tevens geen slecht figuur slaan intern door iemand voor te dragen die niet past. Om uiteindelijk iemand aan te nemen zijn er via referral recruitment veel minder cv’s nodig dan via welke vorm dan ook.

2. Aangedragen kandidaten blijven langer

Wanneer iemand binnen is gekomen via referral recruitment, blijkt dat deze persoon langer in dienst blijft dan gemiddeld. Dit komt enerzijds door de preselectie zoals in het voorgaande punt reeds benoemd. Anderzijds speelt ook mee dat de persoon die de kandidaat heeft aangedragen een bekende is. Dit kan ook meespelen bij het langer blijven werken.

3. Medewerkers die aandragen blijver langer

Niet alleen de medewerker die is aangedragen blijft langer dan gemiddeld. Ook de aandragers blijven langer werken. Mensen die hun netwerk aanspreken om bij dezelfde organisatie te komen werken zijn meer dan gemiddeld betrokken. Zij zullen de organsiatie niet zo snel verlaten. Daarnaast kan het ook bij de aandrager meespelen dat deze blijft werken doordat er een of meerdere mensen uit zijn/haar netwerk nu collega zijn.

4. Duurzaam werven

Wanneer het referralprogramma goed is opgezet en het voldoende wordt gepromoot zorgt het voor een continu instroom van bruikbare cv’s. Zelfs wanneer je niet direct een vacature hebt, kun je op deze wijze een kwalitatieve talentpool opbouwen.

5. Wervingskosten zijn lager

Last but not least zijn de wervingskosten over het algemeen een stuk lager dan via andere wervingsmethoden. Werkgevers die de stap maken naar referral recruitment zien hun wervingskosten flink teruglopen.

Recente berichten

16-08-2013 | Infographic: opzetten van een referralprogramma
09-01-2013 | 5 communicatiemomenten voor referralprogramma’s
15-08-2012 | Nieuwe social referral recruitment tool: Refurls
07-08-2012 | Infographic: De waarde van referral recruitment
28-06-2012 | Het referralprogramma van CIBER

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 
         
 
 
         
         
Zustersites van Referral-recruitment.eu:

 


  Referral-recruitment.eu
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2023