Naar de homepage
 
     

Het referralprogramma van ConQuaestor

06-03-2012 | Door: Martijn Hemminga | Cases | 8.188 x | |

Het referralprogramma van ConQuaestorBij adviesbureau voor finance en management ConQuaestor wordt tegenwoordig meer dan de helft van de wervingsbehoefte vervuld met vrienden en bekenden van de huidige ongeveer 600 medewerkers. Het referralprogramma, genaamd ‘Introduce a Friend’ is dan ook het succesvolste middel om nieuwe collega’s te werven.

Employer branding

Het geheim zit hem er in dat het programma niet op zichzelf staat, maar ondersteund wordt door een actieve employer branding-strategie. ConQuaestor vindt dat haar medewerkers beter dan welk werving- & selectiebureau kunnen uitleggen wat het bedrijf bijzonder maakt. In de communicatie van het referralprogramma worden de kernwaarden van de organisatie benadrukt: ondernemend, kennis, vernieuwend, open en doen. Deze combinatie van structurele arbeidsmarktcommunicatie en de eigen medewerkers als ambassadeurs inzetten is voor het bedrijf ‘de juiste formule’.

Trots

Trots is een wel een belangrijk aspect in dit verhaal. Als medewerkers trots zijn op het bedrijf, dan stralen zij dit ook uit. Door professionals pro-actief te attenderen op hun eigen waardevolle netwerk, kunnen zij dit enthousiasme en trots overbrengen. Het geven van een referral bonus kan een extra aanmoediging zijn. ConQuaestor is hier geen uitzonderlijk in. Referral recruitment is een succesvolle wervingsmethode; lage kosten, hoge kwaliteit kandidaten, snelle resultaten, betrouwbare bron, eenvoudig op te zetten en minder verloop van personeel.

Bijzondere beloning

Maar het is niet alleen trots die de eigen medewerkers tot zulke succesvolle ambassadeurs en wervers maakt. Het is ook de bijzondere beloning die ConQuaestor hen biedt. Medewerkers ontvangen een Pluim als de kandidaat op gesprek is geweest. Als de kandidaat is aangenomen en door zijn proeftijd heen is ontvangt de medewerker een bonus van € 1.000 bruto. En vanaf de tweede kandidaat € 1.250 bruto. Daarnaast werd er onder de eigen medewerkers zelfs een vijfdaagse reis voor twee personen naar New York verloot. Om dit te promoten kreeg iedereen een dollar opgestuurd. Wie het eerst drie nieuwe collega’s zou aandragen, ontving de reis. In totaal zijn er twee reizen weggegeven.

Communicatie

Onder meer via onderstaande presentatie werd het referralprogramma intern gepromoot door de afdeling Recruitment.

Resultaat

Meer dan vijftig procent van de aannames bij ConQuaestor komt binnen via referral recruitment.

Bron: Boek Bouwen aan Het Nieuwe Employer Brand

Recente berichten

16-08-2013 | Infographic: opzetten van een referralprogramma
09-01-2013 | 5 communicatiemomenten voor referralprogramma’s
15-08-2012 | Nieuwe social referral recruitment tool: Refurls
07-08-2012 | Infographic: De waarde van referral recruitment
28-06-2012 | Het referralprogramma van CIBER

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 
         
 
 
         
         
Zustersites van Referral-recruitment.eu:

 


  Referral-recruitment.eu
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2023