Naar de homepage
 
     

10 fouten die je wilt vermijden met referral recruitment

17-04-2012 | Door: Martijn Hemminga | Checklists | 11.465 x | |

10 fouten die je wilt vermijden met referral recruitmentOm succesvol te zijn met referral recruitment zijn er een aantal basiszaken die op orde moeten zijn. Bijvoorbeeld geen grote onzekerheden binnen de organisatie en het hebben van duidelijke regels omtrent het referralprogramma. In deze checklist lees je 10 veelgemaakte fouten bij referral recruitment die je liever wilt voorkomen.

1. Onzekerheid in de organisatie

Of het nu komt door een fusie, overname of ontslagronde; onzekerheid binnen organisaties is funest voor het referralprogramma. Wanneer je als medewerker niet zeker bent van je positie, ga je geen mensen uit je netwerk binnenhalen.  Wacht met uitrollen van het programma, of zet de communicatie op een laag pitje. Zet het programma echter niet on hold (zie ook 9).

2. Onduidelijke spelregels

Wanneer de spelregels van het referralprogramma onduidelijk zijn, haken medewerkers af. Zorg ervoor dat je zo min mogelijk regels en uitzonderingen hebt. Hoe duidelijker het programma, werkwijze en de spelregels, hoe groter de kans op succes.

3. Uitsluiten van medewerkers

Niemand wil graag worden uitgesloten van iets. Dus ook niet van een referralprogramma. De meest succesvolle referralprogramma’s zijn programma’s waarbij er geen of bijna geen uitzonderingen zijn. Management, sales, interimmers, uitzendkrachten, stagiaires en zelfs recruitment moet met een referralprogramma kunnen meedoen.

Wilt u alle fouten bekijken die u wilt vermijden?

Neem dan een abonnement op amcexpert.nl. Hét online platform over arbeidsmarktcommunicatie voor kennis + advies.

Recente berichten

16-08-2013 | Infographic: opzetten van een referralprogramma
09-01-2013 | 5 communicatiemomenten voor referralprogramma’s
15-08-2012 | Nieuwe social referral recruitment tool: Refurls
07-08-2012 | Infographic: De waarde van referral recruitment
28-06-2012 | Het referralprogramma van CIBER

Reageer


Naam (verplicht)

E-mail, wordt niet getoond (verplicht)

Site


 
         
 
 
         
         
Zustersites van Referral-recruitment.eu:

 


  Referral-recruitment.eu
is een webconcept van CommunicatieMedia.

© 2011 - 2023